Samen zorgen we voor een gevulde brooddoos voor elke leerling!

Samen zorgen we voor een gevulde brooddoos voor elke leerling!

In de maand augustus zal FLINGO voor elke verkochte brooddoos €1 doneren aan Brooddoosnodig. Met deze samenwerking willen we niet alleen bewustwording creëren over de problematiek rond lege brooddozen, maar ook concrete actie ondernemen. We hopen dat onze klanten ons willen steunen in deze missie door simpelweg een brooddoos te kopen. Elke aankoop bij FLINGO helpt rechtstreeks om een gezonde maaltijd te voorzien voor een kind in nood.

Samen zorgen we voor een gevulde brooddoos voor elke leerling!

We begrijpen als geen ander hoe belangrijk een goedgevulde brooddoos of gezonde maaltijd is voor de groei en ontwikkeling van een kind. Elke dag bereiden we met veel zorg en liefde de maaltijden voor onze kleine spruit Gust. Toch beseffen we dat niet elk kind het geluk van een goedgevulde brooddoos heeft. Organisaties als Brooddoosnodig dragen wij dan ook een warm hart toe en daarom zijn we vastbesloten om een steentje bij te dragen. Voor elke brooddoos die jij bij FLINGO koopt, schenken wij €1 aan Brooddoosnodig.

 

Het belang van een gevulde brooddoos: Leren valt zwaar op een lege maag!

Lege brooddozen zijn een realiteit voor te veel leerlingen: 1 op 4 leerlingen zit met honger op de schoolbanken. Een gezonde maaltijd is de brandstof die kinderen nodig hebben om te leren, spelen en groeien. Een lege maag belemmert hun leer- en concentratievermogen. Helaas is een goedgevulde brooddoos niet voor alle kinderen vanzelfsprekend.

 

Leerkracht Cato, die lesgeeft in een lagere school aan de Brusselse rand, ziet dagelijks de impact van lege brooddozen. "Ik heb al schrijnende toestanden meegemaakt. Kinderen die restjes van koude chicken nuggets mee hebben, of beschimmelde boterhammen, of gewoon helemaal geen boterhammen," vertelt ze.

 

Een ander hartverscheurend verhaal deelt ze over een meisje in haar klas: “Een leerling van mij ging elke middag naar huis om te eten. Met toelating van de ouders kan dat. Maar telkens het meisje weer in de klas kwam na de middagpauze, rook ze naar frietvet. Bleek dat ze elke middag naar huis ging om thuis diepvriesfrieten te bakken. Dat was haar lunch, elke dag opnieuw.”

Deze verhalen raken ons diep en bevestigen de noodzaak van onze actie. Daarom hebben we besloten om Brooddoosnodig te steunen.

 

 

Ook in jouw buurt

Je zou misschien kunnen denken dat de lege brooddozen een problematiek is die zich vooral in grootsteden voordoet? Niets is echter minder waar, want ook in jouw buurt gaan er nog té veel kinderen met een lege of weinig voedzame brooddoos naar school. Brooddoosnodig pakt dit probleem aan. "Ook in jouw buurt zitten teveel leerlingen met honger in de klas. Samen zorgen we voor een gevulde brooddoos voor élke leerling. Want leren valt zwaar op een lege maag".

 

Onze actie in augustus

In de maand augustus zal FLINGO voor elke verkochte brooddoos €1 doneren aan Brooddoosnodig. Met deze samenwerking willen we niet alleen bewustwording creëren over dit belangrijke onderwerp, maar ook concrete actie ondernemen. We hopen dat onze klanten ons willen steunen in deze missie door simpelweg een brooddoos te kopen.

Elke aankoop bij FLINGO helpt rechtstreeks om een gezonde maaltijd te voorzien voor een kind in nood.

Via onze sociale media kanalen zullen we ook regelmatig een tussentijds resultaat delen van onze actie. Volg ons dus zeker op Facebook of Instagram.

 

 

Over Brooddoosnodig:

Brooddoosnodig is een VZW, opgericht in 2021, die zich inzet voor het verstrekken van gezonde maaltijden aan leerlingen die dit nodig hebben. Met de steun van ouders, vrienden, familie, buren, leerkrachten, handelaars en organisaties, werken zij aan een toekomst waarin elk kind met een gevulde brooddoos naar school kan gaan.

 

“Kinderen die naar school komen met een lege of weinig voedzame brooddoos ontnemen we kansen op vele vlakken. Voor die kinderen is het geen evidentie om zich te concentreren en te leren, maar ook spelen en vrienden maken is minder vanzelfsprekend met een lege maag. Juist daarom zijn wij brood(doos)nodig gestart. Elk kind heeft recht op een voedzame maaltijd én op gelijke onderwijskansen. Daar gaan we voor, elke dag”. Kim Swyngedouw, coördinator Enchanté vzw

 

 

De Brooddoosnodig-cijfers spreken voor zich:

We zetten graag de resultaten van 2 jaar actie voor voedzame maaltijden voor leerlingen door Brooddoosnodig in de verf:

 

· 1 op 4 leerlingen zit met honger op de schoolbanken

· In 134 scholen zorgden we voor meer dan 100.000 gevulde brooddozen.

· 53.600 leerlingen werden gesensibiliseerd over de impact van een voedzame maaltijd op school.

· Meer dan 1.000 burgers schonken een brooddoos aan een leerling die het nodig had.

· In meer dan 50.000 huishoudens werd de inhoud van de brooddoos een gespreksonderwerp aan tafel.

 

Deze cijfers tonen aan dat we samen een groot verschil kunnen maken.

 

Laat ons samen het verschil maken!

FLINGO gelooft in de kracht van samenwerking en de positieve impact die we samen kunnen bereiken. We zijn trots op onze samenwerking met Brooddoosnodig en hopen dat jullie, onze klanten, ons hierbij massaal willen steunen. Laten we samen zorgen voor een gevulde brooddoos voor elke leerling en bijdragen aan een toekomst waarin elk kind met een volle maag naar school kan gaan.

 

Steun onze actie door tijdens de maand augustus een brooddoos te kopen. Zo help jij direct om een kind van een gezonde maaltijd te voorzien. Help mee om een tastbare impact te maken aan het welzijn van kinderen en jongeren in onze gemeenschap.

Samen maken we het verschil. Alvast bedankt voor jullie steun!

Bento lunchbox voor peuters kopen

Bento lunchbox voor kleuters kopen

Bento lunchbox voor kinderen kopen

Bento lunchbox voor tieners kopen

Bento lunchbox voor volwassenen kopen

 

Flamazing groetjes,
Tomas & Elke

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Verzending binnen 1 à 3 werkdagen. Gratis verzending in België vanaf €75. Verbergen