CHALLENGE - Halloween koekjes bakken met Cindy van mama van Fonne en Odette

CHALLENGE - Halloween koekjes bakken met Cindy van mama van Fonne en Odette

CHALLENGE - Halloween koekjes bakken met Cindy van mama van Fonne en Odette

CHALLENGE CHALLENGE CHALLENGE

 

Cindy Valckx van Valckx Fotografie en de Instagram pagina: mama van Fonne en Odette daagt jullie uit.

 

 

Cindy ging de voorbije periode aan de slag met de Halloweenspullen van FLINGO.
 
 
 
 
 
 
Ze maakte de meest fantastische Halloweenkoekjes.
Geef toe dat ze er geweldig uitzien.
 
 
En als ik dan de foto's van Fonne en Odette zie, denk ik dat ze er niet alleen lekker uitzien, maar ook nog eens geweldig smaken.
 
 
 
 
 
 
Nu had Cindy voor jullie de volgende vraag.
 

"WIE BAKT ER MEE?"

 
 
 
Ga aan de slag voor Halloween en maak de mooiste creaties tijdens het Halloweenweekend of de herfstvakantie.
 
Alle uitstekers en attributen kan je vinden bij FLINGO.
 
Dus...

CHALLENGE ACCEPTED???

 
 
Hieronder vind je alvast het recept:
 

Ingrediënten (ca. 40 koekjes)

200 g. bloem

125 g. roomboter (direct uit de koelkast)

100 g. witte suiker

4 g. vanillesuiker

1 eierdooier

1/4 tl. zout


Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 160 graden en bedek twee bakplaten met bakpapier.

Bewaar deze buiten je oven.

Zeef de bloem en de suiker boven een grote kom en doe daar het zout en de vanillesuiker bij.

Roer alles met een garde even door elkaar zodat alles goed mengt.

Hierna snijd je de boter in kleine blokjes (echt klein) en prak je deze met een vork door het bloemmengsel heen.


Tenslotte doe je er de eidooier bij en kneed je alles met je handen tot je een mooie bol deeg overhoudt.

Wikkel deze deegbal losjes in wat vershoudfolie en laat deze ongeveer een half uurtje in je koelkast liggen.

 

Bestrooi je aanrecht ruim met bloem en haal de deegbal uit de koelkast en sla deze goed plat op je aanrecht.

Maak er met een deegroller (ook even bestrijken met wat bloem of strooi wat bloem over je deeg) een mooie plak van ongeveer een halve centimeter van.

Steek nu de koekjes eruit met een steekvorm en verwijder de restanten deeg die nog niet uitgestoken zijn.

Haal de koekjes met een spatel voorzichtig van je aanrecht en schuif deze op de bakplaten met bakpapier.

 

De restjes deeg kneed je opnieuw tot een bal, slaat deze weer plat en rol weer uit om er nog meer koekjes uit te steken.

Dit herhaal je tot je al het deeg hebt gebruikt waarna je de bakplaten in je voorverwarmde oven kan schuiven.

 

Laat de koekjes ongeveer 20 minuten bakken in de oven en kijk na een kwartier even of ze niet te hard gaan.

Als ze mooi goudbruin zijn geworden haal je de bakplaten uit de oven en kan je de koekjes af laten koelen.

Bewaar ze in een afgesloten trommel.

 

Smakelijk

 
Photo credits: Cindy Valckx van Valckx Fotografie en mama van Fonne en Odette.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    Verzending binnen 1 à 3 werkdagen. Gratis verzending in België vanaf €75. Verbergen